Autor Subiect: Permisele de pescuit trebuie sa fie eliberate fara a fi necesara inscrierea in Asociatiile de Pescuit  (Citit de 1898 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Oppinio

• Administrator
  • Mesaje postate: 64
    • Vezi Profilul
C?tre: AGVPS, Ministerul Agriculturii

De ce AGVPS si alte asociatii de pescari obliga pescarii sa se inscrie in asociatiile lor (si implicit sa plateasca o cotizatie), ca si conditie pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ sportiv, cand legea spune ca permisele se distribuie prin asociatii si nu prevede obligativitatea inscrierii in asociatii???

Offline korzistka gavrila

• Trec?tor
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Vezi Profilul

Offline Seres Robert

• Trec?tor
  • *
    • Vezi Profilul
Buna ziua!Eu sunt pescar de mik,cam de la 8 ani,deci in consecinta pescuiesc de 16 ani.Am vazut de-a lungul timpului cum pescuitul din lacurile Lugas si Tileagd se duce de rapa pe an ce trece,si in ultimul timp si raul Crisul Repede din cauza deverasrilor de la balastiera situata in amonte de podul Crisului Repede.Ma deranjeaza enorm faptul acestor deversari,pt k eu sunt un impatimit pescar al cleanului,atat cu momeala vie cat si in ultimul timp al spinning-ului.Am constat cu stupoare k din cauza acestor deversari cleanul aproape k a disparut,si cel ce a ramas e in dimensiuni f mici,efectiv zici k s-au epuizat.Si nu doar cleanul,ci restul pestilor ramasi din cauza concentratiei suspensiilor deversate,depuse pe branhiile pestilor si afectandule respiratia si automat au indus slabirea poftei de mancare.La final as dori sa stiu ce are de gand Filiala Alesd?,ajvps,cand va lua masuri?cand se va inceta cu coruptia asta?cand vor baga in seama si pescarii?nu doar vanatorii,cand bugetul anual primit de la stat se va imparti 50-50%?si nu 75% vanatori si 25% pescari?dar cu banii obtinuti din acei 140 lei anuali pt carnetul de membru?;k doar permisul dat de ANPA este doar 30 lei si imi permite sa pescuiesc in toate judetele tarii pe apele care nu sunt private,iar cu cei 140 lei doar in judetul Bihor.Cu banii aceia ce se face?140lei pt ce?k nam vazut nimik,nici populari,nici amenajari,nimik ce ar ajuta un pescuit decent.Am vazut doar jeep-ul,care e utilizat si in scopuri personale de fiecare data,si o barca,care cred k e doar pt o plimbare de recreere pt k setcile stau intinse pe ape linistite.Nu sunt de acord sa mai platesc acea taxa,AIUREA,pt k nam nici un beneficiu, knd voi vedea rezultate constante si concrete de utilizare a banilor aceia,nu minciuni si "povesti pescaresti" ai membrilor filialei Alesd,at voi plati acea taxa,pana at nu,doresc cva nou si in folosul tuturor pescarilor!!!
Va multumesc,Seres Robert

Offline alexandru mursa

• Trec?tor
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Vezi Profilul
nu este corect a intalnit cineva in romania vreo balta cu anunt ca;BALTA POPULATA CU PESTE SI INTRETINUTA DE ASOCIATIA....?
nu cred!   jandarmi ati vazut in control ? eu da pe banii cui ? de ceva timp am ajuns sa cred ca da se poate cu asociatia dar stiti de ce?
pentru ca in romania tot ce misca ,adie ,este teapan , zboara sau curge  se fura iar noua pescarilor cu acel carnet de membru in ASOCIATIE,prin el noua pescarilor ne fura si fericirea sufleteasca
Oare daca nici un pescar nu se duce sa vizeze acel carnet  pe anul 2010 la asociatie .asociatia neavand incasari o sa FALIMENTEZE?????
HAI PESCARI DIN ROMANIA AC ANUL ACESTA SA NU MAI VIZAM  PERMISELE!!!
     SAU HAIDETI SI NOI LA PESCUIT IN TARI STRAINE CA DOAR SUNTEM UN POPOR DEJA MIGRATOE IN LUMEA MARE(VAI DE SARACA ROMANIE)
fir intins

Offline alexandru mursa

• Trec?tor
  • *
    • Vezi Profilul
 de ce asociatia nu incaseaza mai putin decat e pretul tichetului?
imi spuneti si mie cat angajati are asociatia... din gorj?-si cati pescari cotizanti anul trecut?
anul trecut daca nu au avut buget din incasari cum au supravietuit?
eu vreau permis de pescuit ca cel din 2009! cine mai vrea?
fir intins

Offline tami11

• Trec?tor
  • *
    • Vezi Profilul
la ce sa ne asteptam fratilor? la noi nu se respecta legile!La APS se cere taxa de 30lei si la ajvps40lei plus taxa permisului de pescuit 30lei.HOTIE PE FATA DOMNILOR!Si inca ei sunt care ne ameninta cu controale si amenzi usturatoare,pina cind ?Am o rugaminte la toti pescarii- nu cotizati la hoti si semnati petitia sa scapam odata de timpenia asta .Va multumesc!!!

Offline tami11

• Trec?tor
  • *
    • Vezi Profilul
Am cautat in M.O.708 din 21 oct.2009 si nu am gasit nimic prin care sa fie obligatorie inscrierea in asociatie,si nici pt.plata taxei de asociatie.Nu este de ajuns pretul permisului?De ce sa platim alti bani in plus daca nu se face nimic pt.oprirea poluarilor ,si pt.repopularea riurilor si a baltilor aflate in custodia asociatiilor?Pe Aries nu mai are rost pescuitul fiindca peste nu mai exista si pe Mures mai este ceva dar foarte putin si trebuie sa ai noroc mare sa prinzi un peste intre 1si 5 kg.Daca se continua asa, peste un an doi o sa vedem pesti numai in acvarii.Asociatiile nu-si fac treaba,banii se duc in altaparte,toata lumea fura si noi pescarii raminem cu visele:ce pesti am prins cindva....

Offline Adrian

• Administrator
  • Mesaje postate: 6
    • Vezi Profilul
Raspuns din partea ANPA
« Răspuns #7 : Mai 10, 2010, 12:45:52 »
In calitate de administrator al site-ului Oppinio.ro, am informat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale despre existenta petitiei de fata. Iata mesajul pe care l-am trimis eu:

Citat
Stimate domn/ Stimata doamna,

Va aduc la cunostinta faptul ca pe site-ul Oppinio.ro exista o petitie intitulata "Permisele de pescuit trebuie sa fie eliberate fara a fi necesara inscrierea in Asociatiile de Pescuit"  si adresata MADR. Petitia a fost adaugata in data de 13 Ianuarie 2010 si a strans pana in prezent un numar de 546 de semnaturi si 9914 de vizualizari. Datorita procedurii de semnare a petitiilor pe site-ul Oppinio.ro, va pot asigura ca fiecare semnatura corespunde unei adrese unice si valide de e-mail. Acest lucru impreuna cu faptul ca aceasta petitie a fost gazduita si semnata on-line face ca esantionul format din cei 546 de semnatari sa fie destul de reprezentativ pentru comunitatea pescarilor inscrisi in asociatiile de pescuit din Romania.

Ca atare, va rog sa oferiti un raspuns la aceasta petitie, oferindu-va in aceleasi timp garantia ca odata ce voi avea raspunsul Dvs., acesta va fi trimis catre toti semnatarii petitiei.

Cu respect,
Adrian Flucu? - Administrator Oppinio.ro

Dupa 11 zile, a venit raspunsul din partea ANPA. Il puteti vedea in atasamentul acestui mesaj (trebuie sa fiti intregistrati pe forum, pentru a avea acces la imagini).

Las mai departe autorul petitiei sa conduca discutia.
« Ultima Modificare: Mai 10, 2010, 01:15:35 de Adrian »

Offline BMA

• Trec?tor
  • *
    • Vezi Profilul
de aici inteleg ca putem merge la orice asociatie sa cerem permis, fara sa ne facem membrii.
perfect asa....

Offline vv_victor

• Trec?tor
  • *
    • Vezi Profilul
C?tre: AGVPS, Ministerul Agriculturii

De ce AGVPS si alte asociatii de pescari obliga pescarii sa se inscrie in asociatiile lor (si implicit sa plateasca o cotizatie), ca si conditie pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ sportiv, cand legea spune ca permisele se distribuie prin asociatii si nu prevede obligativitatea inscrierii in asociatii???

In calitate de administrator al site-ului Oppinio.ro, am informat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale despre existenta petitiei de fata. Iata mesajul pe care l-am trimis eu:

Citat
Stimate domn/ Stimata doamna,

Va aduc la cunostinta faptul ca pe site-ul Oppinio.ro exista o petitie intitulata "Permisele de pescuit trebuie sa fie eliberate fara a fi necesara inscrierea in Asociatiile de Pescuit"  si adresata MADR. Petitia a fost adaugata in data de 13 Ianuarie 2010 si a strans pana in prezent un numar de 546 de semnaturi si 9914 de vizualizari. Datorita procedurii de semnare a petitiilor pe site-ul Oppinio.ro, va pot asigura ca fiecare semnatura corespunde unei adrese unice si valide de e-mail. Acest lucru impreuna cu faptul ca aceasta petitie a fost gazduita si semnata on-line face ca esantionul format din cei 546 de semnatari sa fie destul de reprezentativ pentru comunitatea pescarilor inscrisi in asociatiile de pescuit din Romania.

Ca atare, va rog sa oferiti un raspuns la aceasta petitie, oferindu-va in aceleasi timp garantia ca odata ce voi avea raspunsul Dvs., acesta va fi trimis catre toti semnatarii petitiei.

Cu respect,
Adrian Flucu? - Administrator Oppinio.ro

Dupa 11 zile, a venit raspunsul din partea ANPA. Il puteti vedea in atasamentul acestui mesaj (trebuie sa fiti intregistrati pe forum, pentru a avea acces la imagini).

Las mai departe autorul petitiei sa conduca discutia.

Ordonanta si legea incalca prevedrea constitutionala -"Libera Asociere" - si din aceasta cauza toata problema cu eliberarea permiselor.

Nota administratorului: Pe Internet, scrierea cu majuscule echivaleaza cu ridicarea vocii intr-o conversatie fata-in-fata. Nu e voie si nu e nevoie sa strigi aici.
« Ultima Modificare: Mai 10, 2010, 09:48:27 de Adrian »

Offline vladimirionica

• Trec?tor
  • *
    • Vezi Profilul
 Cred ca,,dedesuptul"platii taxei de membru sta vechea inertie de a lua bani fara a face nimic in schimbul lor.  Grav este faptul ca apele sant intesate de braconieri cu tot felul ustensile!!! Si mai grav este ca-i poti vedea in locuri cu trafic intens(langa poduri de drumuri europene) a-si vad linistiti de treburile lor fara sa-i deranjeze nimeni!Au cu ei tupeul si nesimtirea grobianului  care stie ca-l ajuta indiferenta functinarului

Offline Adrian

• Administrator
  • Mesaje postate: 6
    • Vezi Profilul
Inca un raspuns
« Răspuns #11 : Mai 12, 2010, 02:02:51 »
Se pare ca petitia initiata pe Oppinio.ro a capatat o amploare mai mare decat era asteptat initial. AGVPS a dat si ea un raspuns oficial. Il gasiti mai jos.